Logo geen tagline kleur

Designs en teksten voor De Kasteelhoeve

Website: teksten, vormgeving en ontwikkeling

Overstap naar een gebruiksvriendelijke CMS

Beperkt door een eenvoudige HTML-website, vroeg Brasserie De Kasteelhoeve mij in 2017 hun volledige site te herontwerpen en over te stappen naar een gebruiksvriendelijk contentmanagementsysteem (CMS). Dit stelde hen in staat om moeiteloos zelf teksten en afbeeldingen bij te werken. Sindsdien hebben ze volledige controle over de inhoud van hun website.

Content creatie na opening B&B

In mei 2023 opende De Kasteelhoeve een Bed & Breakfast in de voormalige feestzaal. Dit vereiste nieuwe pagina’s en een volledige herstructurering van de website. Ik schreef pakkende pagina’s over de B&B en lokale activiteiten, creëerde een aangepaste webstructuur en gaf de website een nieuwe, frisse look. Ik maakte zelfs foto’s voor de website om de kosten te drukken. Het resultaat is een luchtige, moderne website waarmee ze hun gasten goed informeren over de brasserie en de B&B.

Naar een meertalige website voor internationale klanten

In 2024 heb ik vervolgens op verzoek van De Kasteelhoeve de Nederlandstalige website meertalig gemaakt. De Nederlandstalige teksten schitteren nu ook in het Engels! 

Lay-out van menukaart

Al jaren ontwerp ik de menukaart van De Kasteelhoeve, een gezellig brasserie in Westmalle. Vroeger maakte ik gebruik van InDesign om de kaart te ontwerpen en liet ik deze professioneel drukken en lamineren voor extra duurzaamheid.

Overstap naar een menukaart sjabloon

Tijdens en na de COVID-19-periode wilde De Kasteelhoeve meer flexibiliteit om hun menu snel aan te passen. Daarom besloten we over te stappen naar Canva, een online ontwerptool. In Canva heb ik een aanpasbaar sjabloon gecreëerd waarmee ze eenvoudig zelf prijzen en gerechten kunnen wijzigen, zonder mijn hulp.

Nu drukken ze hun menu op dik crèmekleurig A4-papier van 160g. Klanten krijgen het menu gepresenteerd op een klembord. Het is een zeer betaalbare oplossing voor een menu dat altijd up-to-date is.

Shopping Basket