Logo geen tagline kleur
Petra-Bubbel-Laptop-scaled

5 fantastische online tools om je teksten te perfectioneren

Wil je synoniemen vinden, grammaticale fouten corrigeren of creatiever schrijven? Met deze 5 fantastische online tools maak je je teksten nog beter.

1

Synoniemen.net

Gebruik je in een tekst vaak hetzelfde woord? Op synoniemen.net vind je veel inspiratie om woorden te vervangen door andere woorden. Je kan er ook zoeken naar krachtigere alternatieven. Zo klinkt “eindeloos” in sommige contexten veel  interessanter dan “eeuwig”.

2

Languagetool.org

LanguageTool verbetert teksten in verschillende talen, ook in het Nederlands. Als je chrome gebruikt, kan je een extensie installeren die ook teksten verbetert die je in je browser typt. Denk aan e-mails, formulieren of documenten in je drive.

3

Schrijfassistent.be

Schrijfassistent controleert niet alleen op spellingsfouten in teksten. Hij heeft extra checks die je teksten vlotter kunnen maken. Hij spoort bijvoorbeeld passieve constructies en naamwoordstijl op. Hij helpt je ook onnodige woorden uit je tekst te halen.

4

Vlaanderen.be/team-taaladvies

Weet je niet of je “erop” of “er op” schrijft? Dan kun je bij team taaladvies terecht. Team Taaladvies is de taaladviesdienst van de Vlaamse overheid. Ze hebben een schitterende website met allerlei tips over spelling, grammatica, conventies en klare taal.

5

Chat.openai.com

Ik vind ChatGPT geen goede schrijver. Hij heeft een overenthousiaste stijl en hij gebruikt gebrekkige zinsconstructies. Maar hij is wel een uitstekend brainstormmaatje. Vraag hem bijvoorbeeld 10 suggesties voor zintuiglijke bijvoeglijke naamwoorden voor geweldige koekjes en hij geeft je fantastische suggesties zoals knapperig, geurig of smeuïg.

Hou je van dit soort tips? Ik deel ze doorgaans altijd eerst op Instagram. Volg je mij daar

Shopping Basket